Een nieuwe start

Zo aan het begin van een nieuw jaar kijken we altijd achteruit en vooruit én we moeten niet vergeten om vandaag verder te gaan. Een drukke bedoening dus! Verleden, toekomst, heden.
Perron 28 is in 2016 drukker geworden omdat er vanuit de buurtfora mensen zijn komen meewerken. Die nemen weer mensen mee en zo hebben we veel nieuwe mensen ontmoe t uit Oosterheem én we hebben we ze leren kennen. Het gaat niet om de aantallen, maar wél om de kwaliteit van de ontmoetingen. Ieder mens is belangrijk.

Verleden
Dit jaar hebben we gezien hoe kwetsbaar een mensenkind is. We hebben drie keer samen aan een bed gestaan en drie keer hebben we voorgoed in dit leven afscheid moeten nemen. Jan, Wil en Evert zijn niet meer bij ons en we missen ze. De familie mist hen het meeste, maar wij ook! Zo lang kwamen ze al op Perron 28. Jan al 8 jaar! Elke vrijdag zat hij op zijn eigen plekje en had altijd een praatje. Hij bracht de Oude Hagenaar mee om te lezen. Hij kon hem wel zelf vol schrijven, zoveel wist hij van vroegûr. Helaas niet zo aan mij besteed, want ik ben een Rotterdamse. Riet gaat dapper verder, alleen. Wil heeft lang gestreden, maar moest het afleggen tegen haar zieke lichaam. Nooit meer haar humor, nooit meer haar lach en haar hulp! Leo zal weer moeten zoeken naar het oppaken van zijn leven. Evert kwam ziek weer terug in Nederland, uit Suriname. Slopend zagen we hem achteruit gaan, maar de humor bleef! Alice die zo goed voor hem zorgde, het is nog vers. Zo vaak was hij er en deed mee. Nu mag hij in de hemel weer volop meedoen en waarschijnlijk zal hij daar ook best een grap uithalen!

Toekomst
Tja, dat is altijd moeilijk. We willen graag weer veel mensen ontmoeten én leren kennen. Mensen van alle leeftijden. Kinderen op de kinderclub, tieners met de diverse activiteiten en de huiswerkbegeleiding en het (voor)lezen, volwassenen in alle leeftijden. We hopen dat mensen met ons mee gaan doen, om samen activiteiten te ontplooien, maar ook om elkaar hulp te geven als het nodig is. We hopen ook dat de zingevingsvragen daarbij niet vergeten zullen worden., maar iedereen is vrij om te vertellen en te bespreken wat hij of zij wil. Wij willen niemand dwingen.
Voor 2017 kunnen we best nieuwe vrijwilligers gebruiken. Vertel maar waar je goed in bent of wat je leuk vindt: meestal hebben we een plekje voor je!
We zijn blij met de stagiaires die er nu zijn.

Heden
Vandaag gaan we ‘gewoon’ verder met wat we altijd doen. Ja, daarbij maken we ook fouten, heel jammer! We hopen altijd dat we toch verder kunnen met elkaar. Zoals wij weten van vergeving, zo willen we ook graag anderen vergeven. Ook dat is telkens weer een nieuwe start maken.

We wensen iedereen een goeie start van 2017 én een mooie reis in het nieuwe jaar. Stap af en toe eens uit op Perron 28 en doe mee! Welkom.