Geruchten en geruchten en geruchten

Ooit een verenkussen uitgeschud buiten? Gezien waarheen alle veertjes vlogen?
Geprobeerd om ze te vangen? Ik herinner mij een verhaal voor kinderen waarin een meester uitlegt hoe het gaat met vervelend praten over anderen, verkeerde dingen zeggen: voor je ’t weet zijn alle praatjes de lucht in, ze zijn niet waar, maar je kan ze niet meer tegen houden!
Bezig zijn met verhuisplannen is zo ongeveer het schudden van een kussen en de veertjes vliegen alle kanten op! Elk veertje bleek een eigen gerucht te kunnen worden. Wat erg naar is, dat veertjes ook van kleur veranderen. De hele mooie plannen, werden soms helemaal zwart van alles wat er niet van klopte als we het later terug hoorden.

Jammer want we zijn heel blij met de veranderingen van Perron 28. Deze veertjes mag u aan iedereen vertellen. We gaan naar midden in (Middin!) de wijk Oosterheem, aan de kant waar niet veel activiteiten zijn . In een prachtige locatie met prachtige mensen! Met open armen worden we ontvangen en met open armen gaan we erheen! Weer bij een station van de RandstadRail! Gemakkelijk te vinden voor iedereen.
Voor de senioren, die anders veel verder zouden moeten lopen, hebben we de mooie locatie van het kooktheater van WZH . Een plek waar we altijd al graag komen met onze bijzondere maaltijden met Kerst en Pasen en Vrouwendag en in de week waarin niemand Eenzaam zou moeten zijn. De plaats waar we al jaren vieringen organiseren voor bewoners, samen met het Nicolaasproject. De plaats waar het Nicolaasproject ook al vaak de Zuid Amerikaanse maaltijden heeft.

We zijn blij met de veranderingen, omdat we graag nieuwe mensen ontmoeten. We zijn blij met onze nieuwe werker. Wat een mooie kansen krijgen we. Maaltijden samen met bewoners, wat een feest zal dat zijn met waarschijnlijk 50 mensen! Voor kinderen is het leuk dat ze niet ver weg hoeven als ze rond de Schiebroekstraat wonen. De huiswerkbegeleiding en het voorlezen gaan meteen door. De kinderclub zal ook niet lang duren met het starten en ook voor tieners zijn er plannen.

Ja, het gerucht dat ik stop is helemaal waar. Ik werk al twee jaar ook in Rotterdam en daar komen nu meer uren bij. Voor mij een unieke kans om mijn betaald werk op één plek te doen. Jarenlang heb ik twee banen gecombineerd, fijn om me nu te kunnen concentreren op Rotterdam. Zeker nu ik weet dat Perron 28 een mooie toekomst tegemoet gaat, met veel activiteiten voor en door wijkbewoners. Ontmoeten en verbinden, daar zijn we mee begonnen en dat doen we nog steeds! Fijn dat er al zoveel wijkbewoners mee doen!
We verspreiden nu vast het gerucht dat u mee kunt gaan werken! Zegt het voort!

Perron 28 bestaat 10 jaar, tijd voor veranderen! Ech wel!

Wilma