Groeien

Groeien in een woonhuis, dat heeft zijn grenzen. Deze maand zijn wij privé verhuisd van vijf naar drie kamers en dan praat je niet van groei maar van krimp. Een welbewuste keuze, maar onze spullen mogen nu echt niet meer aangroeien! Perron 28 is een gewoon woonhuis, dus ook zeker niet onbeperkt in capaciteit, maar wij hebben steeds twee keer per maand een groeigroep. Oeps, groei je er dan niet uit?
Nee, geen probleem! Wij groeien in die groep naar elkaar toe, we groeien zelf en we groeien in ons geloof. Dat klinkt heel vroom en ook best wel abstract. Hoe groei je nu in geloof? Heeft dat te maken met kennis? Dus hoe meer je weet over de bijbel hoe beter? Nee, zo werkt het niet. Het helpt wel als je de inhoud van de bijbel steeds beter leert kennen. Zoals je ook iemand van wie je houdt, steeds beter leert kennen. Hield je dan eerst niet van die persoon. Ja wel, maar het wordt anders, dieper, als je elkaar meer kent. Zo ook met de kennis van de bijbel.
Als je groeit in geloof durf je ook te vertrouwen. Ook dat is hetzelfde als in een relatie. Als je iemand al lang kent en haar/hem vertrouwt, durf je dingen te doen die je anders niet zou durven. Geloven en durven hebben dus ook met elkaar te maken. Durven en groeien ook.
Het is fijn om bij Perron 28 te horen in welke groep dan ook, maar zeker ook bij de groeigroep.
Durf jij/U het aan om eens te komen kijken bij de groeigroep? Elke 1e en 3e maandagmiddag van de maand zijn we op Perron 28.
En verder natuurlijk alle activiteiten waar je ook behoorlijk van kunt groeien: heerlijke maaltijden bereid door hobbykoks van de bovenste plank!
Laat het maar groeien!
Wilma van Hengel