Pasen valt vroeg dit jaar

We hebben het al vaak gezegd tegen elkaar: Pasen valt vroeg dit jaar. Vreselijk wat er deze week nog meer is gevallen! Hoe kunnen mensen elkaar dit aan doen? Waarom? Ja, ik heb het over Brussel, maar ook over alle bommen die elders vallen. Alle mensen die op de vlucht zijn, al zo lang!

Pasen valt vroeg dit jaar, dus ook Pinksteren. Van de Opstanding tot het krijgen van de Geest. Dan kunnen we dit jaar ook vroeg beginnen om vanuit die Geest te werken. Gelukkig hoeven we daar helemaal niet op te wachten! Wat we elk jaar vieren met Pasen en Pinksteren is de werkelijkheid van alle dagen. We mogen leven vanuit de overwinning dat de dood niet het laatste woord heeft én dat God ons zijn Geest geeft. Stel je voor: Gods Geest in jou! Wat zou je dan allemaal wel kunnen waarvan je nog niet eens durft te dromen?

Kleine stappen kunnen we zetten naar elkaar, in de straten waar we wonen, in de wijken, in Zoetermeer. Elkaar niet beoordelen en veroordelen, maar ontmoeten. Elkaar echt gaan leren kennen, dat gaat niet in één gesprek. Daar is meer voor nodig. Nemen we daar de tijd voor? Durven we elkaar onze dromen te vertellen? Geven we elkaar de ruimte?

De perrons in Oosterheem willen graag die ruimte geven aan mensen uit de wijk. Ruimte en tijd voor elkaar en voor God (als je dat wilt). Durf eens je droom te vertellen, kom eens langs. Dat kan ook voor even een gewoon praatje, of mee doen met een activiteit. Of eet eens mee! Alle tijd om mensen te ontmoeten en om ontmoet te worden. Kijk op de kalender. Wie weet krijg je ook de Geest!