Update augustus 2020

Beste bezoekers en volgers van Perron 1.

Het is weer wat weken verder en er is helaas niet veel veranderd. De maaltijdvoorziening is gestopt door omstandigheden in de zomervakantie en omdat de meeste ouderen weer op verschillende plaatsen terecht kunnen voor ontmoeting, lunch en maaltijden. Op onze beide eigen locaties kunnen we helaas voorlopig nog geen activiteiten organiseren.  Dan moet corona eerst veel meer ingedamd zijn.

Maar…..achter de schermen is wel het één en ander gebeurd de afgelopen periode. Er is nagedacht over hoe nu verder nu we op onze vertrouwde locaties niets kunnen doen. Er ontstaan al werkend wel alternatieve ideeën.

Vorige week is onze bakfiets gearriveerd dank zij een subsidie uit een noodfonds. Daar zijn we heel blij mee! We zullen als het weer het toelaat daarmee naar jullie toekomen in de wijk met verschillende activiteiten. Houd de FB pagina en website in de gaten!

Daarnaast zijn we verschillende keren met onze wijkpartners en de wijkregisseur de wijk in geweest met een tent en de vraag aan bewoners wat hen het thuisgevoel geeft in Oosterheem en of ze nog ideeën zouden hebben voor de wijk. Dat zijn leuke en interessante gesprekken. Ook in september zijn we nog op pad in de verschillende wijkdelen. Houd jullie brievenbus in de gaten om te zien of we in de buurt zijn.

Ook zijn we in gesprek geweest met Perron Centrum en gaan we een fase in van meer samenwerking. Onze samenwerkingsnaam zal worden Perron Oosterheem, met een gezamenlijk logo, een nieuwe folder en website. We behouden wel onze beide eigen locaties Perron Centrum en Perron 1. We zijn blij dat er een hernieuwde samenwerking op gang is gekomen. Een website naast onze eigen vertrouwde is ook in de maak. Er is daarbij een nieuw logo ontworpen en een folder. Neem gerust een kijkje op perronoosterheem.nl.

We hebben ook twee keer in de zomerperiode bezoek gehad van raadsleden en de wethouder en konden in gesprek met hen gaan over het wijkgericht werken. Twee boeiende ontmoetingen! Voor een fotoimpressie neem een kijkje op onze FB pagina.

Naast dit alles hopen we natuurlijk dat er snel een vaccin zal komen. Want veel eerder zal het misschien niet mogelijk zijn om terug te keren op onze vaste stekjes….

Wie weet tot gauw ziens!

Hartelijke groet,

Jacqueline