Voor mekaar

Voor mekaar

Heel veel vlaggen hangen weer uit met een lelijke oude schooltas: die hebben het voor mekaar. Ze zijn geslaagd! Hartelijk gefeliciteerd allemaal. Ja en ook weer tieners erbij die bij ons op huiswerkbegeleiding hebben gezeten, knap hoor. Wie had dat gedacht toen jullie in groep 7 kwamen? Wij wel hoor, want we weten dat jullie allemaal kanjers zijn. Ook de tieners die nog helemaal niet aan examens denken doen heel hard hun best. De laatste weken op school in deze klas en volgend jaar weer een stapje verder!
Voor mekaar denken ook de zes dames die elke maandag de maaltijd verzorgen. Om beurten zijn ze kok of gastvrouw. Ze helpen elkaar voortdurend en dat gaat in goed harmonie. Het eten is heerlijk en de sfeer gezellig. Er wordt ook flink nagetafeld en dan horen we de verhalen over wat mensen voor mekaar doen.
Voor 300 gezinnen in Oosterheem is het hard rekenen elke dag om het hoofd boven water te houden. Ze vallen nét overal buiten en krijgen geen officiële hulp. In Oosterheem is er de ‘minima-groep’ die inspringt. Initiatiefneemster is Trudy die samen met Bertus en andere Trudy en Helma al veel mensen hebben kunnen helpen. Dat doen we toch ‘voor mekaar’, daar denken we niet eens over na. Als iemand hulp nodig heeft en we kunnen helpen, doen we dat. Fijn dat ook veel Oosterhemers die het voor mekaar hebben een steentje willen bijdragen. Als u het voor mekaar heeft en u zich afvraagt hoe u kunt helpen? Mail gerust naar info@perron28.nl of gebruik het contactformulier. Wij helpen u graag verder.
Voor mekaar, dát willen we zijn op Perron 28 en daarom gaan we met de maaltijden en de inloop de hele zomer door. De kinder- en tienerclubs hebben even vakantie en natuurlijk ook de huiswerkbegeleiding! Op 26 augustus hebben we een High Tea, voor € 8,50 kunt u van de partij zijn. Van 15.00-17.00 uur heerlijke zelfgemaakte kleine zoete en hartige hapjes eten! De vrijwilligers van de 55+ groep staan al te popelen om alles te bakken en leuk op schalen te leggen: nou die moeten nog wel even wachten hoor! U kunt zich alvast opgeven. Voor mekaar, neem ook eens een buurvrouw of buurman mee, waarvan u weet dat zij of hij dat zelf niet zal doen.
Het zou fijn zijn als iedereen kan zeggen: ik heb het voor mekaar! Dat kan op financieel gebied, maar natuurlijk zeker ook op geestelijk gebied. Ik heb het voor mekaar: ik weet waar ik rust en liefde vandaan kan halen, zekerheid en geborgenheid! Hoe mooi is het als mensen dat zeker weten! Het klinkt heel vroom, maar mensen die Jezus hebben leren kennen, kunnen dat echt zeggen: wij hebben het voor mekaar, omdat Jezus het voor mekaar heeft gemaakt- voor ons allemaal! Ik durf het te zeggen, omdat ik weet dat ik het niet zelf heb gedaan.
Hij wacht alleen nog maar totdat je komt… en wij willen daar graag een handje bij helpen. Kom je alleen voor de gezelligheid? Voel je dan ook heel hartelijk welkom- we zijn er voor elkaar!