Wensbomen

Kent u ze? Die kleine witte boompjes waar je een kaartje in kan hangen met een wens?

‘Dat ik dit jaar geen verplichtingen zal hebben met kerst’,
‘Dat we een kerstboom zullen krijgen’,
‘Vrede op aarde voor alle mensen’,
‘Gezondheid’,
‘Gods liefde in 2016 ervaren’.

Zomaar maar greep uit de kaartjes die er nu hangen. Morgen kan het weer anders zijn, want je schrijft een kaartje en je neemt er eentje mee naar huis.
‘Dat we een kerstboom zullen krijgen’, blijft in mijn hoofd zingen. Als je moet kiezen tussen eten in huis of een kerstboom? En dan vullen je
kinderen op een kaartje ‘dat we een kerstboom zullen krijgen’. Dan breekt er iets in me. Helaas staat er geen afzender op, wie zou ik blij kunnen maken?

Als we allemaal goed om ons heen kijken, zijn er vast mensen/kinderen te vinden die we blij kunnen maken. Het kaartje over de verplichtingen klinkt heel zwaar. Wat heeft die persoon altijd aan zijn/haar hoofd? En dan ook nog eens met kerst? Ik hoop dat hij/zij naar een mooie dienst zal gaan en daar helemaal kan uitrusten. Zelf vind ik het heerlijk om samen met mensen uit de wijk kerst te vieren, daarvoor heb ik graag verplichtingen!

Vrede op aarde voor alle mensen. Tja; dat zongen de engelen ook al bij de herders! Daarmee bedoelden ze: dat kleine kindje, dát zal vrede brengen. Dat wordt lastig als je alle oorlogen ziet en al
die mensen die op weg zijn gegaan, wég van de oorlog naar???? Ze hopen naar vrede en veiligheid. Laten we hopen en bidden en werken eraan dat ze zo’n plek zullen vinden!

Gezondheid. Hoe ongezond zijn we zelf bezig met ons eten en drinken en onze andere gewoontes? Hoeveel kunnen we zelf doen? En dan zijn er die vervelende ziektes waar je niets aan kunt doen. Je hebt altijd gezond geleefd en dan krijg de diagnose kanker!! Dan stort je wereld toch in! Ja: ik begrijp dat iemand op een kaartje ‘gezondheid’ schreef. Ik zou daar achter aan willen schrijven: en de beste Heelmeester die er is!

Gods liefde ervaren in 2016. Eerlijk gezegd: die is van mijzelf. Gods liefde die als een warme deken om je heen kan zijn, als een hand in jouw hand, als een dak boven je hoofd, als een warme douche. Als wij mensen elkaar al met liefde ergens doorheen kunnen slepen: hoeveel te meer zal het kunnen met Gods liefde! Hij houdt van ons, van jou, van mij! Daarom stuurde Hij zijn Zoon naar de aarde als een klein kindje, zodat iedereen die in hem gelooft niet verloren zal gaan, maar eeuwig leven zal hebben!

Grote woorden met Kerst, maar voor minder doet God het niet! Gezegende dagen, doe het niet met minder! Hartelijk welkom bij alle activiteiten die er zijn en anders: tot ziens in het nieuwe jaar!
Ik wens je Gods Liefde en mensen om je heen om ervan te vertellen. Heb je niemand? Kom dan naar Perron 28.

Wilma